В двубой от третия кръг на Откритото първенство на САЩ

...
 В двубой от третия кръг на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

След здрава битка: Плишкова обърна олимпийската шампионка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк

 

В дуел от третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати една против друга се изправиха някогашната финалистка в шампионата Каролина Плишкова и олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич. След близо 2 часа и половина оспорвана борба и редица вълнуващи разигравания чешката представителка съумя да наложи волята си за крайното 5:7 6:4 6:3, гарантиращо ѝ място в осминафиналната фаза на конкуренцията, където ѝ следва да премери сили с Виктория Азаренка.

От началото на срещата двете състезателки постанова високо движение на игра, пласирайки ударите си в ъглите на корта в търсене на възможност да завършат с печеливш удар. Въпреки че стартираха с четири следващи пробива, след това двете стабилизираха представянето си от сервис линията и паритетът остана недокоснат до 5:5, но точно тогава последваха съмнения за чехкинята, която на няколко пъти не откри очертанията на корта и инкасира пробив, с който съобщи сета.

Сривът в играта на някогашната №1 продължи и във втората част, където още на старта тя позволи нова порция неточности и небрежно изостана с 0:2. Съвсем скоро обаче тя се активизира и съумя да обърне резултата до 3:2, а с течение на времето от ден на ден почисти играта си от грешки и в десетия гейм съумя да нанесе съдбоносен удар върху съперничката, реализирайки брейк, с който вкара дуела в трети съдбоносен сет.

В него олимпийската шампионка бе доста по-инициативната от двете, само че това не ѝ донесе необикновен триумф, защото паралелно с уинърите нарастваше и броят на непредизвиканите неточности, които бяха повода Плишкова да реализира пети следващ пробив в осмия гейм, минути след което постави дефинитивно точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР